viernes, 25 de octubre de 2013

Diari: 6a setmana

Bon divendres a tots!

Ahir, dijous 24, per fi vam fer la nostra esperada visita a la Fundació Institut Català de Farmacologia. Vam trobar-nos amb la dra. Roser Llop i amb el dr. Alexis Rodríguez.



Vam començar la cita amb l'Alexis, component del Comitè d'Ètica d'Investigació, amb qui vam estar més d'una hora. Ens va estar explicant tot el procediment de desenvolupament d'un medicament, i sobretot va parlar-nos dels assajos clínics, que és on ell intervé. A més també va entrar en temes d'ètica sobre els assajos clínics en humans, en el tema del placebo i de la comercialització dels medicaments. També va fer una breu menció de les empreses farmacèutiques.
A la darrera mitja hora va incorporar-se la dra. Roser i vam acabar de resoldre els últims dubtes i formular les últimes preguntes.

Vam rebre per part de la Roser felicitacions respecte als continguts que abasta el nostre treball i la seva estructura. A més va demanar-nos si podria veure el nostre treball un cop finalitzat. Finalment, va oferir-se per proporcionar-nos contacte amb algun farmacòleg que hagués treballat amb ella a la FICF i ara estigués en alguna empresa farmacèutica.

Agraïm de tot cor tota l'ajuda desinteressada i la involucració al nostre projecte de la dra. Llop i del dr. Rodríguez.


Seguim progressant amb el TR. Us mantindrem informats.
Bon cap de setmana!

Laura Auñón, Laura Moreno i Laura Soto.

sábado, 12 de octubre de 2013

Diari: Quarta setmana

Hola, hola!

Ja som aquí altre cop!

Recordeu que vam anunciar que ens trobaríem aquest dijous amb dos doctors de la Fundació Institut Català de Farmacologia? Doncs bé, dimecres va enviar-nos un correu la dra. Roser Llop avisant-nos que li havien sorgit uns imprevistos i no li seria possible trobar-nos el dia acordat.
Així la nostra cita a la Vall d'Hebron està encara per decidir, ja que la setmana vinent serà força moguda i hem de parlar-ne amb la Roser quin dia ens ve bé tant a ella com a nosaltres.

D'altra banda, ens hem mogut per la web i hem enviat un munt de mails de contacte a laboratoris farmacèutics. També hem fet nombroses trucades a entitats com KERN Pharma, Laboratorios ERN i Laboratorios Almirall. De moment hem aconseguit un parell de mails i estem a l'espera d'alguna trucada. Esperem tenir sort!

Per últim, pel que fa al nostre treball escrit, ja estem elaborant l'apartat de la indústria farmacèutica i durant aquest cap de setmana i la setmana vinent ens posarem també amb els assajos clínics i el procediment a seguir per tal de crear un nou medicament.


Aviat més notícies. Bon cap de setmana a tothom!

Laura Auñón, Laura Moreno i Laura Soto.

domingo, 6 de octubre de 2013

Diari: Tercera setmana

Bona nit!

Aquesta setmana vam anar a fer el treball a la Biblioteca de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Allà vam buscar diversos llibres vinculats amb el nostre treball i vam trobar-ne sobre els assajos clínics, les empreses farmacèutiques, la OMS i el enganys de les empreses farmacèutiques més recents.

També hem acabat de retocar l'entrevista per la Dra Roser Llop de la FICF i el Dr. Alexis Rodríguez, company seu i component del Comité d'Ètica d'Investigació Clínica de l'Hospital Vall d'Hebron, amb els quals tenim prevista una cita el proper dijous dia 10.



En una setmana hi haurà més notícies sobre l'experiència amb ells, però de moment toca seguir treballant!

Fins aviat!

Laura Auñón, Laura Moreno i Laura Soto